Zoekt u een baan die bij u past? Komt u niet aan de bak omdat u geen diploma heeft,  terwijl u wel degelijk beschikt over de nodige ervaring? In beide situaties is een combinatie van leren en werken vaak de oplossing. Het Leerwerkloket NHN vertelt u graag met welke organisaties u te maken krijgt als u werkloos bent of dreigt te worden.

Aan de slag dankzij het Ervaringscertificaat
Als u wilt weten wat u waard bent is er geen betere opstap dan een Ervaringscertificaat (EVC, oftewel: Erkenning van Verworven Competenties). Daarmee laat u zien wat u waard bent, welke vakkennis en ervaring u in huis heeft. Met het certificaat staat u sterker bij een sollicitatie en kunt u sneller een diploma op uw vakgebied halen. Een diploma vergroot uw kansen op de arbeidsmarkt.

Werken en leren
Na een EVC-traject kan Leerwerkloket NHN u verder helpen met een leerwerktraject. Bij het vinden van een geschikt leerbedrijf, waar u een vervolgopleiding doet terwijl u werkt. Duaal leren: werken en leren tegelijk. U werkt minimaal drie dagen per week bij een bedrijf én volgt een opleiding.

Geen onnodig lange opleiding
Diploma’s halen is een kwestie van leren. Slim leren. Alleen die dingen die u nodig heeft. Geen jarenlange opleiding dus met leerstof die u misschien al kent. De dingen die u leert raken direct uw werk. Nieuwe vaardigheden kunt u als het goed is één op één in de praktijk brengen. Een opleiding op maat dus.

Leerwerkloket Noord-Holland Noord •  Contactformulier